Predstava za otroke pri Medvedkih

02. 03. 2021

Ker so otroci v tem šolskem letu prikrajšani za obisk gledališča, smo se vzgojiteljice odločile, da jim bomo predstave pripravile v vrtcu. V sklopu tega so si otroci iz skupine Medvedki v mesecu februarju ogledali predstavo Beli kosmatin, ki jih je popeljala v deželo snega in ledu.

Ob prihodu v vrtec jih je v skupini že pričakala scena. Vse je bilo v belem … Z zanimanjem so si ogledovali in ugibali, kaj je to. Seveda so kaj hitro ugotovili, da gre za sneg. Najbolj jih je pa pritegnil skrivnostni iglu.

Po zajtrku so si pripravili stole in predstava se je pričela. Spremljali so jo z velikim navdušenjem. Očarala jih je prijazna deklica Sira, njen bratec Ivik, ki je Belemu kosmatinu tako velikodušno odstopil ribe, ki jih je nalovila sestrica, posebej pa še severni medved – Beli kosmatin, ki je otrokoma izkazal svojo hvaležnost na tako prisrčen način.

Ob koncu predstave sva bili s sodelavko deležni aplavza in najino občinstvo je zahtevalo: “Še enkrat! Še enkrat!” Bili sva veseli, da je predstava otrokom tako ugajala, zato sva jim rade volje ustregli.

Kasneje sva “oder” prepustili njim in takoj so si razdelili vloge. Najbolj jih je navdušila velika bela koprena, ki je predstavljala sneg. Imeli so tooooliko idej, čemu vse lahko služi ta velika, bela stvar, saj otroška domišljija ne pozna meja.

Občutek, ko tako osrečiš otroke, je res neprecenljiv in zato že razmišljava o naslednji predstavi, ki pa bo že bolj spomladansko obarvana.