Prva polovica šolskega leta 2020/21 na Tišini

05. 02. 2021

V novo šolsko leto smo v enoti Tišina vrtca Lavra zakorakali spočiti, polni moči in z veliko novimi idejami, optimistično, kljub nekaterim omejitvam. Veseli, da smo se po dolgem času spet vsi videli, smo komaj čakali novih dogodivščin.

Na dan brez avtomobila smo si v vrtec lahko pripeljali svoja kolesa, poganjalčke, tricikle, skiroje … In vožnja se je kmalu pričela! Seveda nismo pozabili na zaščitno opremo, našo progo pri vrtcu pa smo zavarovali še z varnostnimi trikotniki.

Zelo radi opravljamo jesenska opravila. Tako smo obirali sadje v župnijskem sadovnjaku, ličkali in luščili smo koruzo, čistili buče, tolkli orehe in še kaj. Ker pa letos zaradi strožjih ukrepov nismo smeli imeti tradicionalnega kostanjevega piknika s starši, smo si piknik v dopoldanskem času organizirali kar sami. Pekli smo kostanje in pajali krüj. Bilo je čudovito.

Zelo radi se gibamo v naravi, zato se večkrat odpravimo na bližnji travnik, v gozd, ob potok ali le na naše igrišče, kjer imamo tudi vrtiček, za katerega zelo radi skrbimo.

A naše veselje je trajalo le kratek čas, saj nam je epidemija covida-19 spet prekrižala načrte. Vrtec je moral zapreti svoja vrata, za otroke, ki so nujno potrebovali varstvo, pa je bilo poskrbljeno v enoti Murska Sobota. Vsi smo nestrpno pričakovali, kdaj se bomo lahko spet videli, in po dolgem času je končno prišel tudi ta dan. Veseli in hvaležni, da smo spet skupaj, se lepo igramo, pomagamo en drugemu in upoštevamo vse ukrepe, da bi ostali zdravi.

Približuje pa se tudi vpis v naš vrtec za novo šolsko leto 2021/22 in veseli bomo prav vsakega malega nadobudneža, ki se nam bo pridružil.

Klavdija Gazdag, vzgojiteljica