Skupine

Enota Tišina

SONCE

Trenutno nas je v skupini sonce devet otrok in smo kombinirani oddelek. Vzgojiteljica Nataša pripravlja za nas vsak dan kaj novega. Skupaj radi beremo zgodbice, hodimo na sprehod, ustvarjamo … predvsem pa smo veseli in razigrani. Prav tako radi drug drugemu pomagamo in veliko pojemo.

 

OBLAK

 

Smo skupina devetnajsih oblačkov. Smo kombinirana skupina in smo stari od ena do šest let. Za nas skrbita Zinka in Klavdija, pomaga pa tudi Mateja. V vrtcu se imamo lepo, radi pojemo, plešemo, ustvarjamo in se igramo. Radi se sprehodimo tudi do bližnjega gozda in do okoliških vasi. Naš vrtec se nahaja na mirnem kraju pri tišinski cerkvi, ob potoku Mokošu in čudovitem travniku, kjer  z našega igrišča radi opazujemo kokoši in race. Tudi sicer smo najbolj veseli, ko lahko po mili volji tekamo in se igramo na igrišču. Na njem smo si uredili tudi vrtiček, za katerega z velikim veseljem skrbimo, saj je nekaj najboljšega, ko si lahko kar takoj utrgamo kakšno jagodo, malino, češnjev paradižnik … Še posebej pa smo veseli, saj je lani na igrišču »zrasla« tudi Marijin kapelica. Smo veseli, prijazni in razigrani in veseli vsakega otroka, ki se nam pridruži.

 

Enota Murska Sobota

SLONČKI

V skupini je 19 otrok. Imamo kombiniran oddelek, kar pomeni, da so otroci stari od 1 do 6 let. Starejši zelo radi pomagajo mlajšim pri oblačenju, umivanju, na sprehodu in drugih dejavnostih.

Imamo se lepo in ni nam dolgčas, saj nam dopoldan, ko smo še vsi skupaj še prehitro mine. Smo precej živahni, radoživi in igrivi. Vsak dan imamo gibalno aktivnost, radi rišemo in ustvarjamo z različnimi materiali in pojemo. Najrajši pa smo zunaj na dvorišču ali drugje v naravi.

Vzgojiteljici Tadeja in Martina se trudiva, da se otroci dobro počutijo, da se počutijo varni in sprejeti. In kot pravi naš vzornik, velik vzgojitelj otrok in mladih don Bosko: “Ni dovolj, da imamo otroke radi, oni morajo ljubezen čutiti.”

MEDVEDKI

Skupino medvedki obiskuje 19 navihanih in razposajenih, a prijaznih ter ubogljivih otrok. Naš najmlajši član je star 1 leto in pol, najstarejši član pa bo kmalu dopolnil 6 let. Za dobro počutje, vzgojo in odkrivanje novih znanj ter spretnosti skrbita vzgojiteljici Nadja in Liljana. Zelo radi plešemo, poslušamo zgodbe, ustvarjamo, telovadimo in se igramo v naši veliki igralnici ali na terasi. Najbolj všeč pa nam je igra in gibanje na vrtčevskem igrišču. Imamo se radi, si med seboj pomagamo, predvsem pa hočemo posnemati Jezusa in Marijo, zato ju radi obiščemo v bližnji cerkvi.

OVČKE

Smo skupina ovčke in štejemo 19 otrok – od malčkov starih eno leto do velikih bodočig šolarjev. Nekateri smo bolj navihani, zgovorni, drugi umetniki pri risanju, petju in uprizarjanju zgodb, spet drugi športniki in znanstveniki. Vsem pa je skupna ljubezen do gibanja, predvsem do kobacanja, plezanja in teka.

Vsak dan po zajtrku vzgojiteljici Jožica in Nataša poskrbita, da počnemo kaj zanimivega. V vrtcu nam je lepo, saj se naučimo veliko novega in pomembnega za življenje, predvsem pa se učimo imeti radi drug drugega takšni, kakršni smo. Vabljeni, da se nam kdaj pridružite v naši rumeni igralnici.

Koledar