Teden otroka 2023: Zakaji in zatoji radovednosti

16. 10. 2023

Teden otroka je potekal od 2. do 8. oktobra 2023 pod geslom: Zakaji in zatoji radovednosti. Radovednost vodi otroke k odkrivanju sveta. Mali šolarji so teden začeli kot pravi pohodniki in hkrati mladi raziskovalci, šli so na velik pohod za projekt Mali sonček. Veselo so opravljali vaje v parku Fazanerija, tekli od ene do druge vaje in urno kot Smrkci hodili ob celem Soboškem kanalu vse do Bakovske ulice, kjer so se zavrteli na vrtiljaku. V lepi naravi in prijetnem naporu so otroci imeli veliko “zakajev” in vzgojiteljici sta z veseljem otrokom na primeren način odgovarjali.

V tednu otroka smo vzgojiteljice otrokom vseh starosti pripravile dramsko predstavo Medved išče pestunjo. Z zanimanjem so prisluhnili, kakšen način je primeren za varovanje malih medvedkov, in se strinjali, da ustreza tudi njim. Predvsem ko so poskusili medvedove medenjake …

Skupaj z otroki smo se poveselili ob proščenju naše kapelice na igrišču vrtca z dramatizacijo Marija je po svetu šla in molitvijo desetke rožnega venca. Vlogo Marije je prevzela vzgojiteljica, malega Jezusa pa je odlično odigral eden naših najmlajših.

Poseben pečat je tednu dal interni dokument Protokol o zaščiti otrok in mladoletnih v vrtcu Lavra, s katerim smo se podrobno seznanili vsi delavci. Zavedamo se, da so otroci in mladi najbolj ranljiva skupina ljudi na svetu in jih je nujno potrebno varovati na vsakem koraku. Naše osnovno poslanstvo je, da skrbimo za njihovo vsestransko dobrobit.

Matejka in Marija

Pohod malih šolarjev, 2. 10. 2023

Proščenje v Murski Soboti, 6. 10. 2023

Medved išče pestunjo, 4. 10. 2023