Zvezdni tolarji

21. 02. 2023

V januarju 2023 so si otroci obeh enot ogledali predstavo z naslovom “Zvezdni tolarji”. Predstava je govorila o deklici, ki je bila sirota. Vse, kar je imela, je bilo nekaj kosov oblačila in kos kruha, ki ji ga je podarila usmiljena duša. V zaupanju v dobrega Boga je odšla po svetu. Srečevala je ljudi, potrebne njene pomoči, ki jim je ni odrekla. Nesebično je razdelila vse svoje imetje. Bog je ni pustil same, saj je njeno dobroto nagradil z zvezdnimi tolarji, ki so padali z neba, in z novo srajčko.

Predstava ni bila posebna samo zaradi njenega globokega sporočila, da nas dobri Bog ne pusti samih, ampak tudi zaradi nevsakdanje tehnike predstave. Otroci so bili povabljeni v senčno gledališče, ki je bila tudi za nas vzgojiteljice novost. Preizkusile smo se v pripovedovanju zgodbe preko senc, s tem pa razvijale otrokovo domišljijo. Predstava nam je predstavljala velik izziv, ki nam je, sodeč po obrazih otrok, uspel.

Predstavi so sledile delavnice. V likovnem kotičku, kjer so otroci ob poslušanju glasbe slikali, smo lahko videli, kako so doživljali predstavo. Preizkusili pa so se tudi v vlogi animatorja v senčnem gledališču in poustvarjali prizore iz predstave.