Jaz sem mala roža

04. 04. 2022

No pa smo le dočakali prvo skupno srečanje otrok, staršev in vzgojiteljic vrtca v tem šolskem letu! V torek, 29. 3. 2022, smo se ob 16. uri podali izpred vrtca Lavra na Tišini na pohod do kapelice v Rankovcih. Po bližnjici smo po 45 minutah prispeli do cilja, kjer nas je pričakal g. Majcan, domačin in lastnik kapele, ter nas toplo sprejel. Pripravil nam je pijačo in jedačo. Prijazne gospodinje iz vrtca so prinesle dobrote. Vsem smo zelo hvaležni.

Ko smo se okrepčali, smo začeli s programom ob prazniku staršev. Skupina Oblak se je predstavila s pesmicami Kdo s poljubčkom sladkim in Pod lip’co, deklamacijama Moj očka in Mama ter dramatizacijo Mojca Pokrajculja. Skupina Sonce se je prestavila s pesmijo Enkrat je bil en škrat, deklamacijo Mamica, kaj naj ti kupim in dramatizacijo Hvaležni medved.

Ob desetletnici posvetitve Marijinemu brezmadežnemu srcu katoliških vrtcev iz cele Slovenije smo posvetili naše družine njej, ki je mamica vseh mamic. Zapeli smo pesmico Marija, ti si naša in Kdo je sveti Jožef. Otroci so staršem poklonili darilo, ki so jim ga izdelali. Ob tem se je staršem ogrelo srce, nekaterim pa se je tudi orosilo oko.

Sledilo je druženje in prosta igra otrok. Nekatere je pri kapelici čakal prevoz, vztrajnejši pa so se domov podali peš. Popoldan je bil prežet s smehom in otroškim kulturnim bogastvom.

Mateja Barat