Majnik na Tišini

21. 06. 2023

V mesecu maju smo vsak dan tudi v enoti Tišina imeli šmarnice. Otroci so poslušali zgodbe iz zgodovine našega vrtca, saj le-ta letos praznuje 30. obletnico obstoja. Tako smo se spominjali velikih dogodkov in s kratko pobožnostjo počastili našo nebeško mamico Marijo. V kotičkih v skupini smo zbirali tudi rožice za vsa prijazna dejanja, ki smo jih storili v dnevu. Ob zaključku šmarnic, 31. 5. 2023, smo poromali do petanjske kapelice, kjer smo zapeli nekaj pesmic in zmolili desetko rožnega venca. S sabo smo imeli tudi malico in smo se pred odhodom nazaj pred kapelico družili in se okrepčali. Hkrati so otroci s tem opravili tudi pohod za športno značko Mali sonček.

Vse šolsko leto so otroci, ki spadajo v 2. starostno skupino, opravljali bralno značko. Ob zaključku smo pripravili slovesno podelitev priznanj, mali šolarji pa so nastopali za mlajše otroke z dramatizacijo zgodbe Stara hiša številka 3, ki so jo pripravili skupaj z vzgojiteljico Marijo. Malčki so z zanimanjem prisluhnili in “odpotovali” v svet domišljije.

19. 5. 2023 je bil za vse zelo pomemben dan: v vrtec smo povabili babice in dedke. Ta dan so težko pričakovali tako otroci kot tudi babice in dedki. Povabilu svojih vnukov so se odzvali v velikem številu in skoraj napolnili cerkev, kjer so se zbrali že zjutraj in skupaj s s. Jožico molili za naš vrtec in poslušali šmarnice. Nato smo se jim pridružili tudi z otroki in jim polepšali dopoldan s kratkim kulturnim programom, v katerem so se prepletale pesmice, deklamacije in dramatizacije. Babicam in dedkom so ob ogledu nastopa kar žarele oči. Povabili smo jih še v vrtec, kjer smo pripravili okrepčilo in se z njimi še malo družili.