Sončni maj

03. 06. 2022

Ko pomislimo na mesec maj, se spomnimo na šmarnice in na Marijo. Tudi v skupini Sonce smo maj posvetili Mariji. Pobožnost šmarnic smo obhajali vsak dan s prebiranjem zgodb o fatimskih pastirčkih, dramatizacijo s figuricami in petjem pesmi na čast Mamici Mariji.

Izvajali smo tudi projekt Trajnostna mobilnost, preko katerega smo se vključili v igro Beli zajček – očistimo zajčku kožušček. Preko zgodbe smo ugotovili, da je dobro za nas, da se čim več gibamo v naravi in da se v vrtec, trgovino, k babici … odpravimo peš, s kolesom, skirojem ali rolerji. Tako skrbimo za okolje, s tem pa tudi zase in za svoje zdravje. Vsak od otrok (pa tudi vzgojiteljici!) si je izdelal zajčka in mu pobarval kožušček, potem pa mu je vsakič, ko se je kam odpravil peš, s kolesom itd., na kožušček nalepil bel krogec (za manj onesnaževanja). Poleg tega so otroci pripeljali v vrtec svoja kolesa in rolerje ter se vozili po parkirišču. Priredili smo tudi mega zajčkove igre!

In kaj smo še počeli? Spoznali smo dva poklica v službi človeka: zidarja in vzgojitelja. Glasbene urice za mlajše in starejše smo izvajali vsak četrtek. Poglobili smo se tudi zgodbo Čudežno drevo in se z njeno dramatizacijo pripravljali na nastop za dedke in babice. Zadali smo si, da bomo večji del dneva skušali preživeti v naravi (travnik, Trije parki, gozd, igrišče), zato nam je škratek tudi tokrat nastavil nekaj za pod zob.

V mesecu juniju pa bomo nadaljevali s spoznavanjem Gorenjske (Triglav, Zelenci, Kranjsko gora in Kekec, Tromeja).

Marija Brest