Medvedki v septembru

30. 09. 2021

Prvi mesec novega šolskega leta je že skoraj za nami. V tem času smo veliko doživeli, se vživeli in se tudi že česa naučili.

Ker nam je vreme dobro služilo, smo se v začetku meseca veliko sprehajali po našem mestu Murski Soboti in si ga dodobra ogledali, potem pa utrinke z naših sprehodov prenesli na risalni list in se tako udeležili natečaja “SOBOTA – MOJE MESTO”.

Medse smo sprejeli tudi nekaj novincev in jim pomagali pri uvajanju.

Vzgojiteljice smo otrokom predstavile BRALNO ZNAČKO, ki jo izvajamo v dveh starostnih obdobjih, in jim razdelile gradivo. Sodelujemo tudi v nacionalnem projektu skupnega branja “BEREMO SKUPAJ”, ki poteka od 8. septembra do 10. oktobra.

Potem je bil tukaj še za nas že tradicionalni “DAN BREZ AVTOMOBILA”, ko za kakšen dan zapremo parkirišče pred vrtcem in se po njem zapeljemo s svojimi kolesi in poganjalčki. Nad tem so otroci še posebej navdušeni, saj lahko ta dan v vrtec pripeljejo svoja kolesa in pokažejo, kako spretni so. V skupini smo si iz velikih kartonskih škatel izdelali avtomobile in se z njimi “zapeljali” po igralnici.

Ob lepih sončnih dnevih smo veliko časa preživeli v peskovniku, kjer je vedno zabavno. Z navdušenjem smo opazovali montažo novega igrala na našem igrišču in prav neučakani smo že, kdaj bomo lahko splezali nanj.

Pa da ne pozabimo na pravila v skupini, ki jih ponavljamo oz. obnavljamo vedno znova ter s tem poskrbimo, da smo varni in nam je še lepše.