Na krilih domišljije

26. 05. 2021

Pomlad se je že dodobra prebudila in nas razveseljuje z bujnim zelenjem, cvetenjem, žvrgolenjem in malo manj s hladnim vetrom in obilico padavin.

V vrtcu veliko časa preživimo na svežem zraku – bodisi na igrišču, sprehodih, ob slabem vremenu pa se nadihamo svežega zraka kar na terasi. Pot pa nas velikokrat zanese tudi do mestnega parka, kjer se vedno najde kaj zanimivega.

V mesecu maju imamo za vsak dan pripravljeno zgodbo na temo sožitja med človekom in živaljo. To nam služi tudi kot navdih pri ustvarjanju.

Preizkusili smo se v šivanju. Majhne ročice so ob pomoči vzgojiteljice zelo spretno zabadale šivanko ter sešile ribice in jih napolnile še z mehkim polnilom.

Vsak dan nam prinese kakšno novo idejo. Ker nam je od gnezda našega štrka Pepija ostalo še nekaj vejic, so jih otroci razporedili na zeleno podlago in nastale so prave umetnije, ki smo jih poimenovali “Na krilih domišljije”.

Ker pogrešamo obiske gledališča, si ga vsake toliko časa pripravimo kar v vrtcu. Tokrat so si otroci v skupini Medvedki ogledali predstavo o pujsi Oliviji, ki je počela vse mogoče. Otrokom je želela pokazati, kako poteka njen dan. In kako je to? Tako, da pošteno utrudi samo sebe in mamico. S sodelavko sva bili ob koncu bogato poplačani za trud, ko so otroci vzklikali: “Še enkrat!” In kot vedno sva potem oder prepustili njim. Najzanimivejši rekvizit je bil Olivijin velik obroč za na plažo in roza čevlji.

V vseh skupinah pa se veselimo tudi otrok, ki so se naši vrtčevski družini pridružili šele pred kratkim, in jim želimo dobrega počutja med nami.

no images were found