COVID-19

PODALJŠANJE UKREPOV (13. november 2020)

Spoštovani starši!

Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020, sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja. Vrtci, ki delujejo v okviru šol in zavodov, lahko še naprej nudijo nujno varstvo po predhodnem soglasju občine, v kateri delujejo. Vrtci lahko še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako odloči župan občine.

Sporočam vam, da bo v Vrtcu Lavra od 16. 11. 2020 še naprej deloval dežurni oddelek za otroke staršev, ki so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drugi način. Iz medijev je zaslediti, da bo takšno stanje predvidoma trajalo vsaj 14 dni (do konca meseca novembra), zato vse starše prosim, da nam sporočijo morebitno prisotnost otrok v času med 16. in 30. 11. 2020.

Vsem staršem se zahvaljujem za razumevanje in vam želim obilo zdravja,

Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota

ŠE VEDNO BO ODPRT SAMO DEŽURNI ODDELEK (6. november 2020)

Spoštovani starši,

v skladu z odločitvijo Vlade Republike Slovenije na seji 5. 11. 2020 vam sporočam, da vrtec Lavra v prihodnjem tednu nadaljuje delo na enak način, kot je to določeno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah ter visokošolskih zavodih: odprt je le dežurni oddelek.

V Vrtcu Lavra bomo tudi v prihodnjem tednu izvajali le program v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, in to le v enoti Murska Sobota. Enota Tišina še naprej ostaja zaprta.

Od ponedeljka, 9. 11. 2020, dalje bo odprt SAMO DEŽURNI ODDELEK enote Murska Sobota, Gregorčičeva ulica 2 a, 9000 Murska Sobota, in to SAMO za NUJNE PRIMERE.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo DEŽURNI ODDELEK pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov: direktor[at]vrtec-lavra.si in jozi.merlak[at]gmail.com do sobote, 7. 11. 2020, do 12. ure. Brez potrdila/izjave delodajalca obeh staršev oz. vseh zakonitih skrbnikov otroka v vrtec NE bomo sprejeli. Prosim, da nas obvestite o prisotnosti vaših otrok vsi starši, ki to res nujno potrebujete, tudi tisti, ki ste prejšnji teden že imeli otroke v dežurnem oddelku. Zraven nam tudi navedite, v katerih urah bo otrok prisoten v vrtcu (čas prihoda in čas odhoda).

Starši, ki bodo v prostorih vrtca, morajo dosledno upoštevati priporočene smernice ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Nošenje mask ter upoštevanje varnostne razdalje med zaposlenimi in starši v skupnih prostorih je obvezno. Inšpektorji so na delu. Hvala vsem vam, da spoštujete priporočila za preprečevanje širjenja covida-19.

Na okrožnici MIZŠ je tudi pojasnilo, da se bo izpad plačil staršev za čas, ko otroci vrtca ne obiskujejo, kril iz državnega proračuna na podlagi interventnega zakona, ki je še v pripravi.

Hvala za vaše razumevanje in potrpljenje v teh nevsakdanjih časih.

Želim vam miren konec tedna,

Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota

VRTEC OSTAJA ZAPRT (30. oktober 2020)

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da po navodilih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport od ponedeljka, 2. 11. 2020, dalje VRTEC LAVRA (enota Murska Sobota in enota Tišina) ŠE VEDNO OSTAJA ZAPRT zaradi zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 2. 11. 2020, dalje bo odprt SAMO DEŽURNI ODDELEK enote Murska Sobota, Gregorčičeva ulica 2 a, 9000 Murska Sobota, in to SAMO za NUJNE PRIMERE.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA ostati OTROK DOMA.

Da bomo DEŽURNI ODDELEK pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov direktor[at]vrtec-lavra.si in jozi.merlak[at]gmail.com do sobote, 31. 10. 2020 do 12.00. Brez potrdila/izjave delodajalca obeh staršev oz. vseh zakonitih skrbnikov otroka v vrtec NE bomo sprejeli. Prosim, da nas obvestite o prisotnosti vaših otrok vsi starši, ki to res nujno potrebujete, tudi tisti, ki ste prejšnji teden že imeli otroke v dežurnem oddelku. Zraven nam tudi navedite, ob katerih urah bo otrok prisoten v vrtcu (čas prihoda in čas odhoda).

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko spletne strani Vrtca Lavra in FB strani Vrtca Lavra.

Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota

POJAV COVIDA-19 V VRTCU (27. oktober 2020)

Spoštovani starši!

V vrtcu Lavra smo v ponedeljek, 26. 10. 2020, potrdili prisotnost covida-19 pri zaposlenih v upravi.

S ponedeljkom v popoldanskem času so se pri nekaterih zaposlenih, ki so v vrtcu izvajali vzgojno-izobraževalni proces, pojavili simptomi (vročina, glavobol …), ki lahko nakazujejo na okuženost s covidom-19. Zaposleni so bili napoteni na odvzem brisa in rezultate še čakamo.

Zaradi zajezitve širjenja bolezni covid-19 sem zato iz preventivnih razlogov odredil, da se dežurni oddelek vrtca Lavra v enoti Murska Sobota s 27. 10. 2020 zapre in bo zaprt do 30. 10. 2020. V tem času pričakujem rezultate brisov zaposlenih in okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede nadaljnjega izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa v vrtcih. Na podlagi tega bomo vrtec Lavra – enoto Murska Sobota ponovno odprli ali pa bo zaprta še do nadaljnjega. Pogovarjal sem se tudi s predstavnico NIJZ, ki je svetovala, kako naj ravnamo.

Odprtje vrtca Lavra – enota Tišina pa je predvsem odvisno od okrožnice MIZŠ, ki jo običajno objavijo v petek.

Ko bom prejel dodatne informacije, vas obvestim, kako bo z odprtjem vrtca v Murski Soboti in na Tišini.

Preživite te lepe jesenske dni v družbi svojih najbližjih in ostanite zdravi.

Priporočam vrtec Lavra Božji previdnosti in v Marijino varstvo.

Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota

PRIPOROČILA, USKLAJENA IN POTRJENA S STRANI NIJZ (23. oktober 2020 ob 15.10)

VRTCI – delovanje vrtcev času uveljavitve vladnega odloka o zaprtju vrtcev

Pri organiziranju varstva v priporočamo:

  1. Starše opozorite, da v vrtec pripeljejo otroke le v primeru, da zanje res ne morejo zagotoviti varstva drugje.
  2. Otroci in vzgojitelji/vzgojiteljice, pomočniki/pomočnice ter ostali zaposleni, ki bodo v tem času v vrtcu, naj bodo brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa …). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni covid-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni covid-19.
  3. Zaradi trenutne epidemiološke situacije naj bodo otroci združeni v čim manjše skupine (do 6 otrok), ki naj se ves čas bivanja v vrtcu ne mešajo med seboj.
  4. Priporočamo, da vzgojitelji/vzgojiteljice, pomočniki/pomočnice ter ostali zaposleni ves čas uporabljajo zaščitne maske skladno z navodili MDPŠ oz. v skladu z veljavnimi odloki in priporočili.

Svetujemo dosledno upoštevanje:

Navodila za obravnavo primera s sumom na covid-19 so dostopna na: https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19 v podpoglavju Vzgoja in izobraževanje v šolskem/študijskem letu 2020/2021, Priporočila o ravnanju v povezavi z boleznijo COVID-19.

OKROŽNICA MINISTRSTVA ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT (23. oktober 2020)

Okrožnico, s katero generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo obvešča o zaprtju vzgojno-izobraževalnih zavodov s ponedeljkom, 26. 10. 2020, lahko preberete tukaj.

PONOVNO ZAPRTJE VRTCA LAVRA (23. oktober 2020)

 

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 26. 10. 2020, dalje VRTEC LAVRA (enota Murska Sobota in enota Tišina) ZAPRT zaradi zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 26. 10. 2020, dalje bo odprta SAMO enota Murska Sobota, Gregorčičeva ulica 2­­ a, 9000 Murska Sobota, in to SAMO za NUJNE PRIMERE.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujne primere poklicev smo določili na podlagi prejšnje okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba Mestne občine Murska Sobota ali občine Tišina:

  • zaposleni v zdravstvu,
  • policiji,
  • vojski,
  • zaporih,
  • službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov direktor[at]vrtec-lavra.si do sobote, 24. 10. 2020. do 12. ure. Brez potrdila/izjave delodajalca obeh staršev oz. vseh zakonitih skrbnikov otroka v vrtec NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko spletne strani Vrtca Lavra in FB strani Vrtca Lavra.

HVALA ZA RAZUMEVANJE! VSE DOBRO IN OSTANITE ZDRAVI!

Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota

SPOROČILO ZA JAVNOST (23. oktober 2020)

Nujno obvestilo – vrtci

Javnost obveščamo, da so vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020, zaprti predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2.

V času zaprtja vrtcev so starši plačila za vrtec oproščeni!

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

Župani sprejete sklepe, s katerimi določijo izjeme od splošnega zaprtja vrtcev, nemudoma posredujejo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Služba za odnose z javnostmi

T: 01 400 53 38
01 400 54 47
E: soj.mizs[at]gov.si

POSODOBLJEN NAČRT HIGIENE (september 2020)

Miklavžev zavod Murska Sobota je 20. 7. 2020 izdal posodobljen NAČRT HIGIENE ZA STARŠE V OE VRTEC LAVRA – enota Murska Sobota in enota Tišina v času širjenja okužbe COVIDA-19 (VERZIJA 4), ki ga lahko preberete tukaj.

PONOVNO ODPRTJE VRTCA LAVRA (maj 2020)

V skladu z navodili MIZŠ in NIJZ se z 18. majem 2020 vrtec ponovno odpira. Skupaj z vzgojiteljicami smo pripravili Načrt higiene za starše, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.

Pozivamo k doslednemu upoštevanju vseh navodil.

NAVODILA V ZVEZI S COVIDOM-19 (marec 2020)

Na podlagi okrožnice MIZŠ št. 6030-1/2020/6 z dne 24. 2. 2020 o Preliminarnih usmeritvah glede koronavirusa (COVID-19), na podlagi Napotkov za pripravo načrta zagotavljanja konituiranega dela v vzgojno izobraževalnih, visokošolskih in raziskovalnih zavodih v času koronovirusa in na podlagi navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje je direktorica Miklavževega zavoda Murska Sobota, Gregorčičeva ulica 2 a, 9000 Murska Sobota, dne 26. 2. 2020 sprejela

6. 3. 2020 je Miklavžev zavod Murska Sobota na podlagi okrožnice MIZŠ izdal dodatna navodila za zaposlene, starše in zunanje odjemalce kosil.

Na spletni strani NIJZ so zbrana gradiva za splošno in strokovno javnost. Povezavo lahko najdete tukaj. Dokumente lahko prenesete na svoje naprave ali natisnete. Predvsem pa jih upoštevajte!!!!

Prav tako spodbujamo, da spremljate uradne informacije, navodila in ukrepe na GOV.SI, NIJZ in SŠK.

Koledar dogodkov

november 2020
PTSČPSN
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
« Okt   Dec »

Dogodki