V petek smo se poslovili od naših prijateljev, ki bodo septembra pogumno zakorakali prvič v šolo. Ob tej priložnosti so nam “bodoči šolarji”; kot jih imenujemo v vrtcu in kot se ponosno poimenujejo tudi sami; pripravili pravi poliglotski program. Zapeli in deklamirali so kar v angleškem in nemškem jeziku, v nemščini pa so zmolili tudi Zdravo Marijo. Za konec so nam zapeli še pesem “Mali šolarji”.

Muskosoboški župnik, g. Goran Kuhar je podelil blagoslov – tako bodočim šolarjam, njihovim staršem in vsem, ki so slovesu prisostvovali. Direktorica Miklavževega zavoda, sestra Martina Golavšek pa je otrokom namenila nekaj spodbudnih besed ter nas opomnila, kaj je bistvo in poslanstvo Vrtca Lavra: “Vsak otrok je res pomemben in dragocen” in otroke povabila, naj se le vrnejo v vrtec na obisk kadar koli se jim bo zahotelo in naj poslanstvo in znanje, ki so ga v vrtcu pridobili, nosijo s sabo v svojih srcih vse življenje.

Ob koncu smo se ob prigrizkih in pijači družili še dlje časa in tako zaključili šolsko leto 2016 / 2017 in zakorakali (za nekatere) v poletne počitnice.

Nekaj utrinkov iz zaključka si lahko ogledate TUKAJ.