Vsaka zgodba ima svoj konec in tudi zgodba letošnjih malih šolarjev obeh enot vrtca se je slovesno zaključila – z zaključnim piknikom v soboto, 11.6., v Murski Soboti.

Najprej smo se zbrali pred svetoletnimi vrati murskosoboške stolnice, vstopili skoznje in se Bogu zahvalili za vse vzpone in padce tega leta. K temu nas je spodbudila beseda direktorice Miklavževega zavoda s. Martine Golavšek, soboškega kaplana Gorana Merice, navzočnost tišinskega župnika Boštjana Čeha ter otroci in vzgojiteljice, ki so v sodelovanju z ravnateljico vrtca s. Jožico Merlak uprizorili Božjo besedo, tj. Jezusa z učenci v čolnu, ko pomiri vihar. Zahvale je bilo ob koncu programa deležno tudi vzgojno osebje, nato pa smo se preselili na župnijsko dvorišče, kjer so mali šolarji odplesali nekaj folklornih plesov.

Druženje v osrednjem prostoru vrtca ob jedači in pijači nas je še bolj povezalo med seboj, k veselemu razpoloženju pa je pripomogel tudi srečelov.

Hvaležni za vsakega otroka našega vrtca, posebej pa za letošnje male šolarje, si želimo, da bi le-ti bili, kot pravi bl. Anton Martin Slomšek: “Dobro poučeni in lepo vzgojeni otroci so nadepolno cvetje boljših časov.”

Več utrinkov:  https://www.facebook.com/VrtecLavra/?fref=ts